, , ,

Miért szeretjük a V2Max Reformer Rehab Pilates gépet?

A Pilates gépek története az 1. világháború idején a német Joseph H. Pilates angliai internáló táborban töltött évei alatt kezdett íródni. Fantasztikus tanulság, hogy van aki összeomlik, ha fogságba kerül, és van, aki rugókat szerel kórházi ágyakra és megmenti, felerősíti ezzel társai egészségi állapotát. Joseph H. Pilates ezt tette, az 1916-ban elkezdett munkájának gyümölcse most behálózza egész Amerikát, Kanadát és Európát.

Miért nem csak egész Európát?

Mert Jospeh H. Pilates módszere annyira sikeres volt, hogy az 1. világháborúból hazatérve Németországba az egész német hadsereg kiképzésére kötelezték. Ez nem kifejezetten állt közel a békés Joseph H. Pilates tánc, torna és jóga elemeket ötvöző aktívan meditatív munkamódszerének energiáihoz, ezért azonnal Amerikába emigrált.
A Pilates talaj-gépes edzésmódszer jelenleg olyan sűrű szövevényként fonja körbe az Államokat és Kanadát, hogy gyakorlatilag minden utcasarkon találunk egy Pilates gépes stúdiót.

Miért legyünk boldogok?

Mert nem kell repülőjegyet vennünk, ha egy profi Reformer, Cadillac, Chair vagy V2Max gépes privát órát szeretnénk kipróbálni. Ez az elmúlt évtizedeknek köszönhetően a technika szépen visszacsorgott Európába.

Miért rajongunk a V2Max Rehab Reformer masináért?


Mert a 3 legmodernebb Pilates gép funkcióit ötvözi.
Mert Rehab magassága miatt súlyos műtétek és balesetek után is rá lehet feküdni.
Mert tartalmazza a mobil Reformer és a stabil Cadillac gép funkcióit.
Stabilizálni és mobilizálni is tudni kell rajta a gerincet és a végtagokat is. Nem csak csücsülünk és csevegünk, mint egy avitt konditermi gépen, unalmasan húzogatva a fogókat, mobilt pötyögtetve, trénerrel sztorizva vagy kihívó pillantásokat vetve a másik gépen izzadó alanyra. Áa!
Borzasztóan kell stabilizálni, ha mozog alattunk a Reformer, mert leesünk a bonyolultabb gyakorlatoknál, ha nem aktiváljuk a mély tartó izmainkat. Nagyon képzettnek kell lennünk a Cadillac rugók és fogók kipróbálásánál, mert erős ellenállást kapunk. A kicsi Stability Chair a kicsi a bors, de erős mondást reprezentálja. Pillanatok alatt le lehet potyogni róla, vagy ki lehet fáradni, ha nincs hozzá erőnlétünk.

És a V2Max kihívás csak ezek után jön!

Tehát a talajgyakorlatokkal előkészített gépes egyéni órák kipróbálása minimum 10-20 alkalom. A légzéstechnika, az alapelvek és az alap, középhaladó gyakorlatok elsajátítása 20-30 alkalom. A haladó gyakorlatokhoz átlagosan 3-4-5 év alatt lehet eljutni.

Így ha valaki ki szeretné próbálni a Pilatest, annak minimum 10 alkalommal kell eljönnie. Hiszen őrületesen gazdag a repertoár minden gépen, így a Pilates tréner elképesztő munkát végez, ahogyan az ügyfél leleteiből levont következtetésekre, az orvosi utasításokra, a légzéstechnikára, alapelvekre, pillanatnyi állóképességre, váratlan sérülésekre és általában a frissen érkező vendégek hiányos testtudatára ráépíti az alap, középhaladó és haladó talaj (MAT), Reformer, Cadillac, Chair és V2Max gépes gyakorlatokat.
Így ez egy hosszú évekig új feladatokat adó edzésforma állandó kihívásokkal!

Szabó Viktória
Victory Pilates Stúdió alapító
Victory Ballet Stretching brand létrehozó
Victory Pilates Workout alapító

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *